Psykolog Sinding

Aksel Inge Sinding

(FULLBOOKET) Vandrepsykologen: Ønsker du å snakke med en psykolog – gratis?

Kjære alle sammen!

Tusen takk for interessen for prosjektet. Responsen har vært enorm og henvendelsene er mange og varierte. Jeg er nå fullbooket og kan dessverre ikke ta på meg flere “vandrere” i prosjektet “Vandrepsykologen”. Ta gjerne kontakt hvis det gjelder andre ting. Jeg håper å få gjentatt prosjektet ved en senere anledning, kanskje da også med flere psykologer på laget!

Mvh

Psykolog Aksel Inge Sinding


 

Jeg liker å gi. Jeg liker å være psykolog. Jeg liker å prøve nye ting og har litt ledig tid i januar. Derfor tenkte jeg å bruke en del av denne tiden til et prosjekt der jeg prøver noe nytt som psykolog, for å gi mer til andre.

I løpet av de neste ukene tilbyr jeg to gratis timer til folk som ønsker å snakke med en psykolog, men som ikke har hatt tid, penger eller tilgang til det. Timene vil gjennomføres ute – gående. Dette er for å gjøre timen mer tilgjengelig, uformell, unngå rammene av et kontor og undersøke hvordan friskt luft og bevegelse påvirker samtalen. Det vil tas hensyn til diskresjon rundt sensitive temaer. Dette er et prosjekt der jeg ønsker å gi noe til noen som trenger det, møte mennesker og gjøre det på en ny måte – ute. Jeg kaller prosjektet Vandrepsykologen.

Temaet for samtalene kan gjelde hva som helst. Det kan dreie seg om psykisk lidelse, relasjoner, utfordringer i livet eller bare det å streve. Det kan dreie seg om angst, depresjon, fobier, eksistensielle problemer eller hva du måtte ønske. Det kan dreie seg om egne problemer, andres problemer eller bare ren nysgjerrighet. Alle henvendelser er velkomne og ingen er feil, men jeg ser helst at jeg ikke kjenner deg fra før av.

Rammer og avklaringer:

 • Jeg tilbyr to timer. Vi møtes til første samtale, og du velger selv om du vil ha oppfølgingstime etter dette.
 • Timene innebærer ingen forpliktelse (eller lovnad om) videre behandling. Det er helt gratis.
 • Timene vil foregå ute i Oslo –  helst på dagtid. Vi avtaler sted når vi avtaler tid.
 • Ettersom det er kort tid, er det begrenset hva timene kan gi. Dette blir ikke et fullverdig behandlingsløp, men en anledning til å snakke med en psykolog.
 • Jeg vil lytte, gi mine synspunkter, utfordre deg (noe), gi en vurdering, samt gi forslag til hva du kan gjøre videre. Mitt fokus er helt og holdent på deg.
 • Jeg kan ikke gi helsehjelp til deg utover disse to timene, som for eksempel akutt kriseoppfølging. Hvis det viser seg å være behov for slikt kan jeg være behjelpelig med å finne hvor du kan henvende deg.
 • Du må lese og underskrive et informert samtykke om at du er innforstått med rammene. Dette får du når vi avtaler møte.
 • I etterkant av prosjektet vil jeg skrive noe om opplevelsene ved prosjektet. Hvis jeg vil bruke historier og opplevelser vil de bli fullstendig anonymisert. Du velger selv om din informasjon kan brukes gjennom informert samtykke.
 • Jeg har taushetsplikt og journalplikt. Jeg har også plikter som helsepersonell.
 • All informasjon vil behandles konfidensielt og ikke utleveres til noen andre.
 • Jeg påberoper meg retten til å avslå henvendelser når jeg ikke har kapasitet eller prosjektet er ferdig.

Vil du møte meg, eller kjenner du noen som kunne ha behov og ønske om å møte meg? Jeg er en hyggelig og trygg terapeut, og vil gjerne møte deg.  Du trenger ikke oppgi hva du vil snakke om før timen.

Ta kontakt på [email protected] og merk e-posten med “Vandrepsykologen”, eller ring 451 33 950.

6 Comments

 1. Kjære Aksel. Jeg vil med dette bare komplimentere deg med en god ide og en fin “neologisme” (vandrepsykologen). Det er godt å se at du som psykolog og menneske søker og finner nye måter å hjelpe på. Du har inspirert meg til selv å gi noen gratistimer – hovedsakelig via e-terapi (psychcon.eu), men også vandrende eller på mitt kontor. Om du er i Trondheim en gang, så må du og en med-vandrer gjerne låne mitt kontor også.
  Og med det samme jeg er i gang, så sjekk ut boken Gagepsykologi av psykolog Grete Nordhelle, hun vandrer i sin hage med pasientene 🙂

 2. Respekt for prosjektet, Aksel . Jeg kjenner jeg er inspirert til å tilby det samme. Enten ansikt til ansikt på kontoret, eller via video på http://www.psychcon.eu eller tekstbaseret på http://www.psykologonline.net Har du forøvrig lest litteraturen vedrørende onesessiontherapy? Og, hvis du utvikler noe som involverer psykolog og Skagen så er min klinik til din disposisjon .

  • Psykolog Sinding

   January 8, 2016 at 10:35 pm

   Takk skal du ha, Kit! Det er fint å kunne inspirere litt, og jeg oppfordrer gjerne til å gjøre det samme på kontoret eller video! Noen av tilbakemeldingene jeg har fått så langt er at det oppleves lettere å ta kontakt når timen foregår ute, og jeg tror man kanskje kan få noe av samme effekten hvis det er over for eksempel video. Men det vet vel du mer om en meg. Jeg har ikke lest om onesessiontherapy – har du noen tekster jeg kan sjekke ut?

   • Walking by talking er helt klart en undervurderet arena for de gode samtaler. Ja, det å møtes på skermen viser til samme effekt som standard terapi ansikt til ansikt. Hvis jeg skal være litt “Scott Miller-aktig”, så får jeg effekten bekreftet i min egen onlinepraksis. Takker for interessen vedrørende onesessiontherapy – jeg har noen referenser et eller annet sted. Lover å lete og så hører du fra meg. Ønsker deg en strålende dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

© 2022 Psykolog Sinding

Theme by Anders NorenUp ↑